پەرتوكێن تۆرە ورەوشتێن سولتانى (الآداب السلطانية) د دیرۆكا ئیسلامێ دا ژچەرخێ (2 - 6مش/8 - 12ز) - ABDULLAH, SHIVAN AGEED; ZUBAIR, HAKIM ABDULRAHMAN (Journal of Duhok University, 2022)
دڤێ ڤەكولینێ دا ئاماژە ب پەرتوكێن تۆرە ورەوشتێن سولتانى (الآداب السلطانية) هاتیە كرن ددیرۆكا ئیسلامێ دا ژچەرخێ (2 - 6مش/8 - 12ز)، وەك بەشەكێ گرنگ ژپەرتوكێن هزرا سیاسى یا ئیسلامى، هەروەسا ئاماژە ب ناڤێن هاتینە دانان لسەر ڤان پەرتوكان وهوكارێن پەیدابوون وسەرهلدانا ڤان پەرتوكان وگرنگترین پەرتوكێن دڤى ماوەى دا هاتینە نڤێسین هاتیە كرن. ڤەكولین لسەر سێ پشكا هاتیە دابەش كرن، پشكا ئێكێ گرێدایە ب گرنگترین وان ناڤێن هاتینە دانان لسەر ڤى جورێ پەرتوكان، پشكا دووێ بەحسێ هوكارێن پەیدابوونا پەرتوكێن تۆرە ورەوشتێن سولتانى هاتیە كرن، پشكا سیێ تایبەتە ب گرنگترین پەرتوكێن تۆرە ورەوشتێن سولتانى ئەوێن هاتینە نڤێسین ددیرۆكا ئیسلامێ ژچەرخێ (2 - 6مش/8 - 12ز). ڤەكولین لدوماهيى شیا بگەهیتە هندەك ئەنجامان، ژگرنكترین وان ئەنجامان: ئارمانج ژ نڤێسینا پەرتوكێن تۆرە ورەوشتێن سولتانى دانا شیرەتانە بو شاهـ وسولتانان ب مەبەستا برێڤەبرن وبەردەوامبوونا دەستهەلاتا وان، هەروەسا دیار بو كو لفى دەمى دا ژمارەكا زور یا پەرتوكێن تۆرە ورەوشتێن سولتانى هاتینە نڤێسین ژلایێ نڤێسەر ودیرؤك نڤێسانڤە