هەستا نەتەوایەتى: ڕەهەند و نیشاندان، فەرهەنگاگۆتنێن مەزنان یا (رێکێش ئامێدى) وەک نموونە - ABOZAID, MARDAN RAFAT; NOORI, HERSH TAHER; ALI, JASIM MOHAMMED (Journal of Duhok University, 2023)
گۆتنێن مەزنان پەند و ئاموژگاریێن باب و کالانە د زۆربەیا بوارێن ژیانێدا دهێنە بکارهینان، بووینە جهێ شانازیێ و سەربلندیێ بۆ گەلێ خۆ. ژبلى پەند و سەربۆران، رۆلەکێ گرنگ دگێرن ژبۆ بهێزکرنا هەستا نەتەوایەتى و پاراستنا زمانێ نەتەوەیى. ڤەکۆلین ل ژێر ناڤونیشانێ (هەستا نەتەوایەتى: ڕەهەند و نیشاندان، فەرهەنگا گۆتنێن مەزنان یا (رێکێش ئامێدى) وەک نموونە)هاتییە هەلبژارتن و ل دویڤ ڕێبازا وەسفى شيکارى هاتییە ئەنجامدان و بۆ گەهشتنا ئەنجامان، پەنا بریە بەر شێوازێ ئامارى. ئارمانجا سەرەکى ژ ڤەکۆلینێ، ئەوە کو دیاربکەت گۆتنێن مەزنان ژ بەلاڤکرنا هەستێ نەتەوایەتى د ڤالا نینن و ل دویڤ چەند ڕەهەندەکان کاردکەن. ڤەکۆلین ل سەر دوو پشکان هاتییە پارڤەکرن. پشکا ئێکێ ل دۆر هەستێ نەتەوایەتییە ب گشتى و پشکا دووێ پراکتیکرنا ڕەهەندێن هەستا نەتەوایەتی دناڤ فەرهەنگا گۆتنێن مەزنان یا (رێکێش ئامێدى)دایە