هەولێن پارتى ديموكراتى كوردستان و ئێكەتى نيشتمانى كوردستان ژبوَ راوەستاندنا شەرێ ناڤخوَيى (ا ى گولانا 1994 ـ 21ى كانوونا ئێكێ 1994) - MUSTAFA , ZOZAN NASER; OTHMAN, KALIL MUSTAFA (Journal of Duhok University, 2023)
ثشتى راثةرينى،َ دةرفةتةكا زيَرين بوَ طةىلَ كوردستانىَ رةخسا كو بشيَن ريَزيَن خوَ بهيَز تر و باشرت ريَك بيَخن، كو ئةظة ب طوجناوترين شيَوة د هةلبذارتنيَن ثةرلةمانى دا نيشان دا، هةموو هيَز و ثارتيَن سياسى ب ثةروش ظة كةفتنة رِيَكخستنا هةوليَن خوَ بوَ خوَ طوجناندنىَ دطةل ئريادا سةربةخوَ و ئيَكطرتنا خةلكىَ كوردستانى،َ كو ل وى دةمى د ثةرلةمان و حكومةتا هةريَمىَ دا خوَ دديتةظة، بظىَ ضةندىَ ئةزموونا هةريَما كوردستانىَ قوناغةكا نوى خبوظة ديت، ىلَ ب هةلطريساندنا شةرىَ نافخويى دناظبةرا ثارتى دميوكراتى كوردستان و ئيَكةتى نيشتمانى كوردستان دا، ئةظ ئةزموونة دووضارى مةترسيةكا مةزن بوو، هةر ذ روَذا ئيَكىَ يا ثةيدابوونا ظى شةرى هةوليَن زوَر ذاليىَ سةروكيَن هةردوو ثارتان ظة، مةسعود بارزانى سةروكىَ ثارتى دميوكراتى كوردستان و جةالل تالةبانى سكرتيَرىَ طشتى يىَ ئيَكةتى نيشتمانى كوردستان ظة ذبوَ راوةستاندنا ظى شةرى هاتينة دان، ئةظجا ض بريَكا، ئاراستةكرنا بروسكان، نامان، بانطةوازان و كومبوونيَن هةظبةش دناظبةرا مةكتةبيَن سياسييَن هةردوو ثارتان بيت، راستة ذ دةرئةجنامىَ ظان هةوالن و دةستثيَشخةرييَن وان ضةندين جاران رِيَككةفنت و ئاطربةستيَن راوةستاندنا شةرى دناظبةرا وان دا هاتينة هةبوونى،َ ىلَ نةشياينة ببنة ئةطةرةكىَ كارتيَكةر ذبوَ بدووماهى ئينانا شةرى تا ئةجنامدانا رِيَكةفتنناما واشنتون بةردةوامى كيَشا