پاڵده‌رێن سایكۆلۆجی ل پشت ئه‌جنامدانا جینۆسایدا ئێزدیان ل ساال 2014ێ - ALI, SAFEEN RASHEED (Journal of Duhok University, 2021)
ڤه‌كۆلنی گرێدایێ سایكۆلۆجیا كه‌ساتیا داعشێ یه‌، ژبه‌ر كو به‌ری نها هیچ ڤه‌كۆلینه‌ك ل سه‌ر ره‌وشا سایكۆلۆجی یا داعش به‌رامبه‌ر ئێزدیان نه‌هاتیه‌ ئه‌جنامدان، مه‌ ب فه‌ر دیت د ڤێ ڤه‌كۆلیینَ دا سایكۆجلیا داعشێ و پاڵده‌ر و ده‌رهاڤێشته‌یێن سایكۆلۆجی ل سه‌ر ئه‌ندامنی داعش دیاربكه‌ین، ڤه‌كۆلنی ل سه‌ر سێ ته‌وه‌ران هاتیه‌ پارڤه‌كرن، دته‌وه‌رێ ئێكێ دا مه‌ ب گشیت به‌حسێ پێكهاته‌یا ئێزدیان و ئایینَ وان كریه‌، هه‌روه‌سا مه‌ به‌حس ژ فه‌رمان و كاره‌ساتێن ب سه‌ر وان دا هاتنی د دیرۆكێ دا و ژ وان ژی دوماهیك جینۆساید و فه‌رمانا مه‌زن. د ته‌وه‌رێ دوویێ دا مه‌ بزاڤكریه‌ به‌حسێ داعشێ بكه‌ین و جوداهیا وێ دگه‌ل رێكخراوێن دی یێن تریۆری ژ وان ژی قاعیده‌، د ته‌وه‌رێ سێیێ دا پالده‌رێن سایكۆلۆجی هاتینه‌ دیاركرن ئه‌وێن بووینه‌ ئه‌گه‌ر كو داعش ڤێ كاره‌ساتێ ئه‌جنامبده‌ت، شرۆڤه‌یا كه‌ساتیا داعش یا جڤاكی و هه‌روه‌سا كه‌ساتیا داعش یا توندره‌و. د ڤێ ڤه‌كۆلیینَ دا ئه‌م گه‌هشتینه‌ كومه‌كا ئه‌جنامان.