کارێن هەردوو حكومەتێن تورگوت ئوزالی بەرامبەر بزاڤا چەكداریا پارتا کارکەرێن كوردستانێ‌ 1983-1989 خواندنەکا مێژوویی - SALMAN , VAMAN FARSAT; OTHMAN , KHALIL MUSTAFA (Journal of Duhok University, 2022)
یا خویایە ئێك ژ كێشەیێن سەرەكیێن توركیا كێشەیا كوردی یە، هەر ژ دامەزراندنا كومارا توركیا یا نوی ل سالا 1923حكومەتێن لدویڤ ئێكێن توركیا سیاسەتەكا توند هەمبەر كوردان پەیرەوكریە،  ژبەر ڤێ چەندێ كوردان دەست ب بزاڤێن چەکداری كریە، ژوان بزاڤان ژی بزاڤا چەكداریا پارتا کارکەرێن كوردستانێ. گرنگیا هه‌لبژارتنا ئه‌ڤی بابه‌تی بو هندێ ڤه‌دگه‌ریت کو ئەڤ ماوێ تورگوت ئوزالی دەستهەلات کری یێ گرنگە نە بتنێ د مێژوویا تورکیا دا، بەلکو یێ گرنگە د مێژوویا کوردستانا تورکیا ژی دا، ژبه‌ر سه‌رهه‌لدانا بزاڤا چه‌كداریا پارتا كاركه‌رێن كوردستانێ و كاریگه‌ریا ڤێ بزاڤێ ل سەر بارودوخێ سیاسیێ توركیا، كو دڤی ده‌می دا دبیته‌ كێشه‌یه‌كا ئالوز و هه‌ستیار. لەورا ئوزالی د ماوێ هەردوو حکومەتێن خودا‌ ب دیتن و هه‌لویستێن خو یێن جودا سه‌ره‌ده‌ری دگه‌ل ڤێ بزاڤێ و دۆزا کوردی ب گشتی کریە. دڤێ ڤەکولینێ دا چەند پرس هاتینە ئازراندن و بەرسڤدان، ل دور کار و پێرابوونێن هەردوو حکومەتێن تورگوت ئوزالی ژ بزاڤا چەکداریا پارتا کارکەرێن کوردستانێ، ژڤان پرسان ژی: ئایا ئەو چ رێکار بوون ئوزالی ئەنجامداین هەمبەر ڤێ بزاڤێ ؟ ئەرێ پروسەیێن لەشکەری ژی بخوڤەدگرتن؟  و ب ئەڤان پێرابوونان ئوزال شیا چارەکێ ل ڤێ کێشەیێ بکەت؟ یان پتر رەوش ئالوزترلێهات