د گوتنا بابەتێ ڕێزمانا زمانێ كوردیدا بۆ قوتابیێن پولا حەفتێ بنەرەتی ل سەر وەرگرتنا تێگەھان ل دەڤ ئەوان ( GAGNE و KLAUSMEIER ) كاریگەرییا بكارهینانا مۆدڵێن - HAGI , PERWIN SLEMAN; QESIM, ROZAN MOHEMMED (Journal of Duhok University, 2023)
ئارمانجا ڤەكولینێ  كاریگەرییا بكارهینانا مۆدڵێن ( GAGNE و KLAUSMEIER ) د گوتنا بابەتێ ڕێزمانا زمانێ كوردیدا بۆ قوتابیێن پولا حەفتێ بنەرەتی ل سەر وەرگرتنا تێگەھان.  ڤەكولەرێ پشتبەستن ل سەر دیزاینا ئەزموونگەری یاگروپێ هەڤسەنك كر، كو دوو گرۆپێن ئەزموونگەری وگروپەكێ كۆنترولكار ب خوڤەدگریت، گرۆپێ ئەزموونگەرییا ئێكێ بابەتێ ڕێزمانا كوردی ل دویڤ بكارهینانا ڕێكا مۆدڵا (GAGNE) وەردگرت، گرۆپێ ئەزموونگەرییا دووێ بابەتێ ڕێزمانا زمانێ كوردی ل دویڤ بكارهینانا ڕێكا مۆدڵا (KLAUSMEIER) وەردگرت وگروپێ كۆنترولكار، كو هەمان بابەت ل دویڤ ڕێكا ئاسایی وەردگرت، كو ژمارا قوتابییان (20)، (20)، (20) قوتابی بوون ل دویڤ ئێك، هەڤسەنگی دناڤیرەرا ئەواندا د چەند گۆراواندا گر. ڤەكولەرێ تاقیكرنەك ژ جورێ هەلبژاردن بەرهەڤكر ئەوژی (24) بڕگە بوون، و تایبەتمەندیێن سایكومەتری بۆ دەرهێنان. پشتی ئەزموون ب دووماهی هاتی وئالاڤ هاتینە پراكتیككرن وسەرەدەرییا ئاماری ب بكارهینانا تاقیكرنا شروڤەكرنا جیوازییا ئێك لا (ANOVA) وهاوكێشا شیفیە (SCHFFE)، ئەوا ل (15/2/ 2021) تا (17/6/ 2021) بەردەوام بوو، ل ئەنجامدا دیاربوو، كو بكارهینانا مۆدڵا (GAGNE)، كاریگەریەكا باش هەبوو د ب دەستڤەهینانا تێگەھێن ڕێزمانی ل دەڤ قوتابیێن گرۆپێ ئەزموونگەریێ ئێكێ ل هەمبەر گرۆپێ ئەزموونگەریێ دووێ و گرۆپێ كونترولكار. ڤەكولەر گەهشتە هندەك دەرئەنجامان وچەندین ڕاسپاردە پێشكێشرن وپێشنیاركریە ژبۆ ئەنجامدانا چەند ڤەكولینان  د پاشەرۆژێدا د ئەڤی بواریدا