پراکتیزەکرنا بنەمایێن گوتارا ڕەخنەیا ڕەخنێ د نامەیێن ماستەرێ ل دەڤەرا بەهدیناندا دوو ماستەرنامەیێن شعرى وەک نموونە - ABDULRAHMAN, YAHMAN M.; SHWAN, IBRAHIM AHMAD (Journal of Duhok University, 2023)
گوتارا ڕەخنەيي کریارا شرۆڤەکرنا بەرهەمێ ئەدەبییە، مەبەست ژێ خزمەتکرنا بەرهەمێ ئەدەبىییە ب مەبەستا دیارکرنا بهایێ بەرهەمێ ئەدەبى، هەروەسا خزمەتکرنا خۆاندەڤان ونڤێسەرانە و کریارا ڕەخنەیی ل سەر دەقێ ئەدەبى دهێتە ئەنجامدان، بەلێ گوتارا ڕەخنەیا ڕەخنێ ل سەر گوتارا ڕەخنەیى دهێتە ئاڤاکرن مەبەست ژێ کا ڕەخنەگران ب چ ئالیەت و بنەما سەرەدەرى ل گەل گوتارا ئەدەبى کرییە، گریمانا ئەڤێ ڤەکۆلینێ کا ڕەخنەگرێن ئەکادیمى چەوا سەرەدەریى ل گەل گوتارا ئەدەبى کرییە، وەکى لایەنێ هۆشمەندییا میتودبەندیێ، ئارمانجێن ڤەکۆلینا ڤەکۆلەرى، (ناڤەک- المتن) و ئەنجامدانا کریارا ڕەخنەیی ب چ شێوە بوویە. ئەڤ ڤەکۆلینە ل ژێر ناڤونیشانێ (پراکتیزەکرنا بنەمایێن گوتارا ڕەخنەیا ڕەخنێ دنامەیێن ماستەرێ ل دەڤەرا بەهدیناندا دوو ماستەرنامەیێن شعرى وەک نموونە) هەولدانەکە بۆ دیارکرنا ئاستێ گوتارا ڕەخنەیا شعرى دناڤ نامەیێن ماستەرێ ل دەڤەرا بەهدیناندا. د ئەڤێ ڤەکۆلینێدا دیاربوویە، كو هۆشمەندییا ڕەخنەیى د نامەیا میتۆد بکارهیناییدا پتر ژ نامەیا  پەنا نەبریە بەر میتودبەندیێ  دهێتە دیتن