ئه‌گه‌رێن بەرپابوونا شۆڕه‌شا ئه‌یلوولێ ب دیتنا حكوومه‌تا عێراقێ ل سه‌رده‌مێ عه‌بدولكه‌ریم قاسمی 1961- 1963 دڕۆژنامه‌گه‌رییا عێڕاقێدا - MUNEER , ROJIN CHALABEE; TAWFIQ, HOGER TAHIR (Journal of Duhok University, 2023)
شۆڕه‌شا ئه‌یلوولێ ئه‌وا ل 11 ئه‌یلوولا 1961 ب سه‌ركردایه‌تییا مه‌لا مسته‌فا بارزانی و بزاڤا رزگاریخوازا كوردی ل دیروكا هه‌ڤچه‌رخ هاتی ئه‌نجامدان ب گرنگترین شۆڕه‌ش د مێژوویا كوردان ئه‌وا هه‌تا ئه‌ڤی سه‌رده‌می كارتیكرنا ئه‌وێ دیار دهێته‌ هژمارتن؛ چونكه‌ ئه‌ڤێ شۆڕه‌شێ ئارمانجا سیاسی و نه‌ته‌وه‌یی و دگه‌ل داخوازكرنا مافێ ئۆتۆنۆمی د وێنه‌كرنا سنورێن ده‌ڤه‌را كوردیدا ل عێڕاقێ هه‌بوو، له‌وڕا ئه‌ڤ شۆڕه‌شه‌ بوویه‌ ئێك ژ بابه‌تێن گرنگ یێن ڕۆژنامه‌یێن عێڕاقێ.سه‌باره‌ت ڕۆژنامه‌گه‌ریی و حكوومه‌تا عێڕاقێ د به‌لاڤه‌كرنا چه‌وانیی و ئه‌گه‌رێن به‌رپابوونا ئه‌ڤێ شۆڕه‌شێ ڕۆڵه‌كی باڵكێش گێرابوو، له‌وڕا ب ژێده‌ره‌كێ گرنگ دهێته‌ هژمارتن، لێ دهه‌مان ده‌مدا ئه‌ڤ ڕۆله‌ یێ نه‌رینی بوو تێدا هه‌وڵا كێمكرنا شۆڕه‌شا كوردی كربوو و ئه‌گه‌رێن ئه‌‌ڤێ شۆڕه‌شێ بۆ ده‌وله‌تێن داگیركه‌ر زڤڕاند بوو و ده‌نگۆیه‌كێ خراپ دابوو شۆڕه‌شێ و سه‌ركردایه‌تییا ئه‌وێ و دبه‌رامبه‌ردا ڕۆڵه‌كێ ئه‌رینی دابوو حكوومه‌تا عێڕاقێ.