بیره‌وه‌رییه‌كانی نووری شاوه‌یس "هه‌ڵسه‌نگاندن و ڕاستكردنه‌وه‌‌‌"‌ - OMAR, AHMAD HAMADAMEEN (Journal of Duhok University, 2021)
لە چوارچێوەی هەوڵێك بۆ خوێندنەوەی مێژووی كورد لە نێوان شێواندن و ڕاستكردنەوەیدا، بیرەوەرییەكانی نووری شاوەیس، وەك بیرەوەری كارەكتەرێكی بەشداربووی نێو بزووتنەوەی ڕزگاریخوازی نەتەوەیی گەلی كورد لەم توێژینەوەیەدا لای لێكراتەوە. توێژەر لە توێژینەوەكەیدا هەم گرنگی و بایەخی بیرەوەرییەكانی نووری شاوەیسی خستۆتە ڕوو و هەڵسەنگاندنی بۆ كردوون، هەمیش هەڵە و خەوشەكانی نێو بیرەوەرییەكانی دەستنیشان كردوون، دواجاریش بە پشتبەستن بە زانیاری نێو سەرچاوەكان هەڵەكانی ڕاستیكردونەتەوە.